Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jrc

7. 1. 2010 10:29
Nech Benešovi dekrety na pokoji !

Dekrety presidenta Dr. Edvarda Beneše jsou již historickým dokumentem, včetně odsunu, či vyhnání Němců. Pokud se Ti stýská po německé nadřazenosti, expanzi, či okupaci, tak Tě nikdo mezi Čechy nedrží. Němcům se dostalo to, co tady zaseli. Veřejně tady vraždili naše lidi. Co mohli čekat ? Hnali je z celé Evropy, ne jen Češi ! Byla válečná doba, vraždilo se a střílelo. Těch našich mrtvých tady zůstalo dost. V úctě, k těm našim mrtvým, nech Benešovy dekrety na pokoji! Benešovi dekrety zachránili mnoho Němců, před nekontrolovatelným násilím!

0 0
možnosti

jrc

7. 1. 2010 10:32
Re: Nech Benešovi dekrety na pokoji !

Omlouvte nechutné pravopisné chyby v poslední větě.

0 0
možnosti

VasekN

7. 1. 2010 10:25
:-)

Poměrně pěkně vystižený vývoj za posledních 20 let. Skutenčně souhlasím s tím, že ekonomická krize je určitou předzvěstí turbulentního období a změn ve společnosti. Jak rozsáhlých a závažných jen těžko předvídat. Jedno je ale jisté naši politici si stěží vidí na špičku nosu a jsou přesvědčeni, že se nemůže nic stát stejně jako o tom byli přesvědčeni komunisti ještě v roce 1989. Svoboda je skutečně zodpovědnost, kterou si málo kdo z nás uvědomuje. Každý máme zodpovědost za to kdo nám vládne, každý svobodně můžeme volit naše politiky nebo můžeme založit novou pol. stranu. Svobodný znamená také zemřít svobodný hlady na ulici. Svobodný znamená mít vlastní život ve svých rukou což si drtivá většina našeho národa buď neuvědomuje nebo o to nestojí.

0 0
možnosti

VasekN

7. 1. 2010 10:37
Re: :-)

K těm Benešovým dekretům s autorem nesouhlasím. Sám jsem z rodiny,

které v rámci Ben. dekretů byly zabaveny statky a přesto na jejich

navrácení netrvám. Moje babička je němka pocházející z pěti sourozenců. Hospodařili v oblasti sudet přes 250 let. Pak přišel Hitler a dal němcům obrovskou naději a hrdost. Někteří tomu propadli, někteří byli zdrženlivější, ale jak babička vzpomíná, že ještě těsně před válkou nebylo možné být němec a nebýt na to hrdý. Její bratr vstoupil do NSDAP a coby letecký mechanik zahynul ke konci války na letišti Luftwaffe. Po válce jim samozřejmě v rámci Benešových dekretů statky zabavili, přesto že ti němci co tu zůstali a do války neodešli už během války sympatizanti nacizmu nebyli. Je to historický vývoj a Benešovi dekrety je potřeba brát v historickém kontextu prostě jako něco co bylo sice ne tak úplně správě ale v té době nevyhnutelné. Totiž němci těsně před válkou začali na popud Hitlera čechy považovat za méněcenné.

0 0
možnosti

pravice a pravda zvitezi

7. 1. 2010 9:19
Dvě zásadnější připomínky k čtivému článku

Růst hospodářství Zemanových vlád byl nastartován utahováním opasků za Klause a také oživováním zahraničních trhů - Zemanův příspěvek příliš velký nebyl.

---

Svoboda-nesvoboda při dnešních nákupech. Pro mnoho lidí je opravdu problém vybrat si co koupit a preferovali by jedno mlíko, jeden jogurt, jedno máslo,... Co se týče reklamy - ta nás přece nijak neomezuje na svobodě. Heslo, že dobrá věc reklamu nepotřebuje je totální nesmysl a kdo si to ještě dnes myslí, tak ho vlemi lituju.

Jediná obrana proti reklamě je přípustit, že jsem pod jejím vlivem a prostě kupovat co mě chutná a co se mi líbí. Jinak budu jako člověk přece nešťastný že? Pokud se chci omezovat, můžu. Nikdo mi nebrání pěstovat si všechno sám a sám si všechno vyrábět. takže opatrně s těmi velkými slovy. :-)

0 0
možnosti

Konstrukter

7. 1. 2010 9:33
Re: Dvě zásadnější připomínky k čtivému článku

Růst hospodářství za zemanovy vlády byl nastartován především investičními pobídkami a nalitím státních peněz do 3 největších bank.

0 0
možnosti

snaduzdost

7. 1. 2010 8:57
pokračování

Dokud bude v naší zemi existovat podobný zákon, nelze mluvito demokracii a svobodě",

.....Mladý muži, nežli se bude příště vyjadřovat k tolik  bolestným tématům, prosím, prostudujte je zevrubně, ze všech stran. Podívejte se na minulost - a hlavně se zamyslete nad budoucností! A opět, nepřipusťte, aby se vaše myšlení nechalo strhnout  a vláčet populismem a nadšením  doby. Zvláště přemýšlejte,  především kdo  to nadšení   prosazuje!  A rozhlížejte se politicky. A pak pište o tom, co uvidíte, co pochopíte a ne, co vám nějací zaslepení a uplacení  enthusiasti naservírujou.

0 0
možnosti

snaduzdost

7. 1. 2010 8:55
Dokud bude v naší zemi existovat podobný zákon, nelze mluvit

o demokracii a svobodě", píše autor, jak sám uvádí, ve vztahu k tzv. Benešovým dekretům.  A vypadá to, že z toho obrovského a smutného období nezná nic, než  ten pojem,  který stejně omezení politici, novináři a pomatení  občané nevědomky  doaleluja   omílají, a nevědí, která bije. Takže,  i když pocitově ten článek je hezký,  prakticky to je  práce hodná  pilné studentky před maturitou, která si přece jen přečetla o něco víc, než  kantoři požadovali.  Jako politický náhled člověka, který působí v tolik žádaném a potřebném perspektivním politickém sdružení.

0 0
možnosti

Konstrukter

7. 1. 2010 9:33
Re: Dokud bude v naší zemi existovat podobný zákon, nelze mluvit

R^

0 0
možnosti

Aldor

7. 1. 2010 8:46
Moc pěkné

Pěkné oduševnělé zamyšlení i sloh, který se dobře čte. Přestože zásadně nesouhlasím s částí o dekterech a několika dílčími pasážemi, dávám karmu.

0 0
možnosti

osvetitel

7. 1. 2010 5:56
K cemu velka slova, kdyz v rozhodujicich chvilich

Cecho - Slovaci zradili vzdy hlavne sami sebe?! Naciste tvrdili o Cesich zese nezlomi, pouze vzdy ohnou a pak svihnou. A take tvrdili ze cim mensi narod, tim vetsi slova v hube. Za narod mluvi ciny vice nezli slova.

0 0
možnosti

wiki5.5

7. 1. 2010 3:58
"svoboda projevu

 kterou jsme nabyli, je vykoupena nesvobodou rozhodování v supermarketu" -- clovece stydte sem vzdyt odevzdavate dobrovolne svoje svobodne rozhodnuti co v tom supermarketu udelate. A navic mate svobodu vyberu. Za totace jste bral jen co bylo a stal fronty na to co nebylo. Vy opravdu s odpustenim nevite v nejmensim o cem mluvite. Doufam, ze nejsou vsichni mladi takovi

0 0
možnosti

kaktusak

7. 1. 2010 4:33
Re: "svoboda projevu

Dneska taky berete jen to co je a stojíte fronty před pokladnami.

0 0
možnosti

kabel

7. 1. 2010 3:02
Já nevím,

pokud tohle myslíš vážně : "Stanislav Gross se nedopustil nikterak ohavného zločinu, jednoduše jenom nedokázal vysvětlit původ peněz, za které si pořídil luxusní byt.":-/ a přiznám se, že jsem to celé nedočetl, tak je opravdu něco blbě! Snaha o slušnost je jistě chválihodná, ale nemůže omluvit rozkrádání a tunelování majetku. Uvědomuje si tady někdo, že kvůli nedostatku financí, možná i takhle zpronevěřených,  mohou jinde, kde peníze chybí, například umírat lidé?

0 0
možnosti

baggerfuhrer

7. 1. 2010 1:48
:)

Neni to spatna esej. Jen mi tam chybi to popsani extremismu. Pamatuji za ranych (a skutecne svobodnych, je smutne, ze to tak musim rici) devadesatych let nejprodavanejsi CD sve doby skupiny Orlik (srovnejte s Deratizerem A. Brychty), ktere by takova deska v dnesni dobe zrejme nevysla, stejne jako nektere skvele skece z Ceske sody pouzivajici ne vzdy politickokorektnich vyrazovych prostredku. V dnesni dobe je pro nekoho extremisticke i zobrazeni alpske proteze, ci pretisk historickeho plakatu, jak dokazuji posledni causy. Take poruseni volebniho zakona (svevolny zakaz volebniho spotu reditelem CT, bez nasledku), politicky tlak (zakazy nepohodlnych politickych stran), cenzura, omezovani svobody slova z duvodu !"vyssich zakonu"! (Tech nepsanych?) -argumentace p. Jandaka pro tusim BBC ohledne zakazu predvolebniho spotu NS, vyhazovani vojaku z prace za znaky vojenskych jednotek, o jejichz existenci 99% lidi nic netusi, a dalsich X caus. Srouby se zacinaji neprijemne utahovat, nemyslite?

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Student Právnické fakulty UK, člen Krajského výkonného výboru ČSSD v Praze a Obvodního výkonného výboru ČSSD v Praze 3, I. místopředseda Mladých sociálních demokratů v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám