Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mašlomcha

1. 4. 2010 20:17
Vakuum v našich hlavách být nemůže,

to jsme se ještě nedovtípili, a proto tam většinou zůstává něco hluboko zakořeněné, dokud ho něco jiné nevytěsní. Tím jsou dány naše životní postoje a potažmo i volební preference.

Dokud něco nevytěsní to jedovaté učení třídní nenávisti K. Marxe, tak to tady bude marný boj s větrnými mlýny. Lidé vlastně ani nemohou za to, že jsou lehkou kořistí levicových populistů, prostě nic mimořádného, co by jim ten jed z hlav vytěsnilo se nestalo. 

Pravice to hodně zanedbala, začít se musí už ve školách. Důchodci jsou většinou ztracení, na ty už jenom apelovat, aby přemohli své sobectví a vzdali se "úplatku" od socdemáků a dali šanci na slušný důchod dnešním mladým.

Jako možný protijed navrhuji jako základ třeba skotského ekonoma Adama Smithe, který vydal dílo "Bohatství národů" už před Marxem a kterého "postřehy" jsou dodnes platné.

Mementem budiž i jiný výrok, jednoho známého politika před popravou gilotinou: "Tragédií nevzdělaného lidu je, že si neumí zvolit ty, kteří mu vládnou" ...    

0 0
možnosti

Paveljan

1. 4. 2010 17:38
Dejme tomu

ale z třídní nenávisti jsou živy naše nejoblíbenější levicové strany KSČM a ČSSD.

0 0
možnosti

Jay6

2. 4. 2010 15:21
Re: Dejme tomu

Z třídní nenávisti jsou živy především pravicové strany.Vymezování se proti těm neschopným a nevzdělaným voličům Levice je jejím typickým projevem.Nadutost,povýšenost a pohrdání tou nižší třídou je hlavní ukázkou a příčinou třídní nenávisti u nás.A jak se do lesa volá tak se z něj většinou i ozývá!

0 0
možnosti

vatty

1. 4. 2010 13:40
Máte 100% pravdu,

naše situace je výborně popsána zda - http://vasicek.blog.idnes.cz/c/130299/Strategicky-pohled-na-ekonomickou-situaci-CR.html . To znamená, že nás poměrně v brzké budoucnosti čekají těžké problémy. K jejich řešení je třeba celonárodní diskuse a táhnout za jeden provaz. Místo toho se děje pravý opak. A myslím si, že s negativní kampaní přišel Zeman a Paroubek to dotáhl k dokonalosti. Bohužel i ODS přešla na stejný způsob boje, když viděla výsledky kampaně ODS mínus. Ale to je neomlouvá.

0 0
možnosti

Kruton

30. 3. 2010 9:34
.......

Při objektivním pohledu na předvolební rétoriku stran, musí člověk konstatovat, že třídní nenávist podněcuje především levice. Všechna vyjádření a řešení jsou ve smyslu: boháči to zaplatí, boháči způsobili krizi, kterou trpí obyčejný člověk nevinně, obyčejný člověk kontra "neobyčejný člověk" nemluvě o pejorativním vyjadřování o majetných lidech........ Staví jednu sociální skupinu proti druhé. U pravice jsem toto nezaznamenal. Pouze jde o útoky na zneužívače sociálních vymožeností, což je v programu i levicových stran. S tezí, že: "Sociální stát má fungovat hlavně pro potřebné", se ztotožní snad každý zdravý člověk.....

0 0
možnosti

Jay6

30. 3. 2010 15:02
Re: .......

Vážně jste to u příznivců pravice nezaznamenal? Tak si račte přečíst diskusní příspěvek hned pod tím vaším! To snad nemyslíte vážně. Pravice je konstruktivní a pozitivní síla, zatímco levice tu zavádí třídní boj a sociální napětí? V které zemi to vlastně žijete? Nebo spíše na které planetě to vlastně žijete? Na té naší těžko!

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

30. 3. 2010 9:08
ČSSD zneužívá sociální systém

k uplácení voličů. Snaží se rozdávat sociální dávky co nejširšímu okruhu obyvatel, aby si je zavázala. Pokud se někdo tomuto plýtvání brání, je označen za antisociální živel. Boj proti zneužívačům dávek vydává ČSSD za boj proti sociálně slabým. Nikoli, jedná se právě o pomoc sociálně slabým, aby se právě jim dostala podpora, kterou místo nich zneužívají jiní. Totéž platí o nezaměstnaných. Jistě je spousta lidí v těžké situaci, kteří potřebují pomoc státu. Ale také je hodně zneužívatelů podpory v nezaměstnanosti, kteří mají černé nezdaněné výdělky a na podporu nemají nárok. Proti těm lidem je třeba bojovat, a ne tuto snahu zabránit zneužívání vydávat za boj proti všem nezaměstnaným. Rv

0 0
možnosti

Jay6

30. 3. 2010 15:29
Re: ČSSD zneužívá sociální systém

Pokud chcete skutečně bojovat proti zneužívání sociálních dávek je k tomu třeba konsensu většiny nebo pokud možno všech politických sil. Vaše neopodstatněné tvrzení, že ČSSD zneužívá sociální systém jakýkoliv konsensus již předem vylučuje a je ukázkou třídní a ideologické zaslepenosti příznivců pravice.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

30. 3. 2010 9:02
Třídní nenávist

je vynález komunistů, kteří na jejím základě organizovali proletářské revoluce a diktatury. Socialisti třídní nenávist podněcují a udržují proto, aby si zajistili podporu chudých lidí. Povinná solidarita, progresivní daně, přerozdělování.

-

Správně jste si všiml, že ČSSD využívá (nebo spíš zneužívá) skupiny lidí jako třeba důchodce k politickým cílům. Důchodci jsou bez důchodové reformy rukojmími sociální politiky, proto ČSSD žádnou skutečnou důchodovou reformu nikdy neprovede.

-

Nepleťte si třídní nenávist a nenávist politickou. Antikomunismus není třídní nenávist, ale naopak odpor proti třídní nenávisti, kterou šíří komunisti. Antikomunismus je karta, kterou lze zneužít, ovšem v době, kdy se Paroubek chystá vládnout spolu s komunismy se logicky antikomunismus zaměřuje i na ČSSD.

0 0
možnosti

xent

30. 3. 2010 9:42
Re: Třídní nenávist

Tridni nenavist neni vynalezem komunistu. Byla tu vzdy , nejspise jiz od doby vzniku prvnich tridnich rozdilu. Komuniste pouze mistrne ovladly "umeni" vyuzivat tech nejnizsich lidskych vlastnosti ke svym cilum.

Na druhe strane, jsou pryc doby , kdy vrchnost nechala revoltujici plebs pobit pro vystrahu ostatnim aby byl zas na dalsi generaci klid.

 

0 0
možnosti

laduk

30. 3. 2010 8:56
dobrý

Být v jakékoli straně je podle mého soudu jen cesta ke korytu. U autora ale vidím jistou míru idealismu a to se mi líbí. V podstatě s jeho myšlenkami souhlasím ale je mi sympatický jako člověk, ne jako reprezentat soc dem, která je trochu jiná.

0 0
možnosti

Hell2

30. 3. 2010 8:21
Nesouhlasím s Vámi - pokračování

Myslím, že to v pořádku není a ODS má v tomto bodu plnou pravdu. Je to něco zcela odlišného od Paroubkova zasévání nenávisti k bohatým, kteří se provinili jen tím, že si dovolí být aktivní, dát lidem práci, nést na svých bedrech velké rizoko i odpovědnost a za práci mnohdy i 12 hodin denně mít přiměřený zisk.

0 0
možnosti

kernas08

30. 3. 2010 8:56
Re: Nesouhlasím s Vámi - pokračování

Kéž by takoví byli všichni. Bohužel nejsou... Všade se najdou pěkné krysy.

0 0
možnosti

Hell2

30. 3. 2010 8:20
Nesouhlasím s Vámi

Cituji autora: "Možná budu znít pateticky a možná trošku budovatelsky, ale pevně věřím v to, že pokud budou všichni Češi pracovat a žít poctivě, přičemž stát nebude preferovat jednu část obyvatelstva před druhou, budeme daleko spokojenější, než jsme teď." Jenomže v tom je právě ten háček. Neumíte si představit, kolik jen v mém okolí je lidí, kteří zneužívají sociální dávky. Chápu, že je i mnoho tátů a maminek od rodin, kteří celý život pracovali a teď práci ztratili. O těch ale nemluvím a nemluví ani kampaň ODS. Existují ale lidé, kteří nemají žádné vzdělání, nic pro to, aby sehnali práci neudělali a nikdy nepracovali. Jen natahují ruce. Paradoxně dostanou od nás, co pracujeme, všechno a bydlení mnohdy i zadarmo. Takoví lidé sociální dávky prohrají v automatech nebo propijí a v noci potom hlukem obtěžují své sousedy, kteří obrazně řečeno ráno musí vstát a jít na jejich způsob života vydělat.

0 0
možnosti

Catumbelan1

30. 3. 2010 7:38
Celkem dobře napsané

jen tam vedle fotografií Filipa a Paroubka chybí Topolánek, Langer, Nečas a Kalousek! To proto aby to bylo tzv. vyvážené. To jsou ti kteří nepřiměřeně straší něčím co se už ani stát nemůže ikdyž to dobře vědí!

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Student Právnické fakulty UK, člen Krajského výkonného výboru ČSSD v Praze a Obvodního výkonného výboru ČSSD v Praze 3, I. místopředseda Mladých sociálních demokratů v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám