Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

ant.

22. 12. 2007 17:24
Vy fakt studujete?...potom dost dobře nechápu

jak jste se na školu dostal."Je přeci známo, že když z dvou set tisíc studentů každý zaplatí vysoké školné (16 000 Kč za rok)" - no -  pokud tomuto říkáte "vysoké školné", tak doufám, že Váš plat po skončení školy nepřesáhne 10 000 Kč. protože vyšší částka by Vám mohla způsobit ještě větší a trvalejší škody na zdraví než jste utrpěl dosud.Jen tak mimochodem - tato částka (i vyšší) se   běžně platí na středních školách -  a nikdo o tom nemluví.... hysterie kolem reforem  - kdopak ji provozuje? Nejsou to náhodou členové strany, která  mohla za to, že lidé např. s roztroušenou sklerózou neměli peníze na léčbu, jiní - třeba diabetici - dopláceli na léčbu i 25 000 Kč ročně - a nikomu to nevadilo.Nebo jste psal plamenné články o tom, jak je dRath nemorální a asociální?...a že  ty nejmladší, kteří potřebují zdravotní péči ,rodiče horkotěžko uživí a  ti nejstarší, po celoživotní lopotné dřině musí i v důchodu otáčet každou korunu - co udělali sosani pro to, aby to bylo jinak?Měli na to 8 let..

0 0
možnosti

RH

22. 12. 2007 20:17
Re: Vy fakt studujete?...potom dost dobře nechápu

Na středních školách? Ale soukromých, soukromý sektor ať si klidně zavede půlmiliardu za školní rok, ale stát má určité hranice, už 16 000 Kč za rok je dle návrhu "cca horní hranice školného za jeden rok studia VŠ". A jestli po studiu bylo PRO VÁS nějakých 60 - 80 tisíc malá částka, tak chápu, že na toto volání neslyšíte. Chodím na soukromou školu, platbu za doktora i za vysoké školy si mohu dovolit, ale neměli bychom myslet jen na sebe. Žijí mezi námi i lidé, kteří po těchto reformách skolní hlavu do dlaní a budou docela bezmocní. Budete na ně plivat? A propos - klidně nechápejte, jak jsem se na školu dostal, ale vy si ji můžete s klidem zopakovat.

0 0
možnosti

Josef Myslín

22. 12. 2007 17:14
Dvě věci..

1. Regulační poplatek neslouží k nalití peněz do zdravotnictví, k tomu jsou (resp. budou) jiné nástroje. Regulační poplatek má zamezit plýtvání zdravotní péčí, která dosud není nijak omezena v čerpání.

2. O tom, zda zákon je či není v rozporu s Ústavou, může rozhodnout jen Ústavní soud. Ten dosud nerozhodl, přesto článek kategoricky říká, že v rozporu je.

0 0
možnosti

Wolf

22. 12. 2007 16:41
"Malá částka pro stát, obrovská suma pro občana."

Jééé, to je super, on to studium za mě zaplatí stát! Ten stát je tak hodný, miliarda sem, miliarda tam - pro něj to nic není, kdežto mě by to zruinovalo.

Hele, Franto, co je to tuhle ty "mzdové náklady zaměstnavatele?" To jako mi ty svině kapitalistický maj platit 27 tisíc měsíčně? A jaktože já dostanu jen 15? To je podvóóód! Zlodějííí!!!

0 0
možnosti
OZ

Kunstloch

22. 12. 2007 16:27
Domnívám se

že ses měl Hlaváčku, více učit až dřít, aby z tebe byl pan lékař. Pak bys tloukl svou nabitou palicí do zdi a řval bys, jak ti pacienti nejsou normální. Jdou si popovídat, když v čekárně čeká 120 lidí a žádají vás o radu, jak vychovat jejich potomka. A už od dveří hýkají, dochtore, napište mi X, Y, Z, atd atd léky, moc mi to nepomáhá etc etc Hlaváčku jste janek a trumbera a nevíte vůbec, o čem chcete žvanit. V kulturních zemích mají ani ne poloviční spotřebu léků!!! A mnohá stařenka si jde ráda odpočinout před vánoci do špitálu, aby za našetřené prašule nakoupila dárky. To vám taky nedošlo, škoda, vaše závity jsou natřené do ruda.

0 0
možnosti

plech

22. 12. 2007 16:15
Vám řeknu

novinku, syrový maso se ve skutečnosti v obchodech prodává. To je, co. Kdepak, demagogie je zrádná. To vás, socdem-mládež Paroubek neučí ve svých spisech, tomu věřím. Zkuste to v Právu, tam vám budou tleskat, tady takový šťavnatý kousky žerem.;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Student Právnické fakulty UK, člen Krajského výkonného výboru ČSSD v Praze a Obvodního výkonného výboru ČSSD v Praze 3, I. místopředseda Mladých sociálních demokratů v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám