Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DL

D_L

16. 12. 2009 14:09
Zdar, soudruhu

mohlo by to být třeba tak, že by se školné platilo jen na opravdových vysokých školách:-))) To co vesměs je dneska může za VŠ považovat jen idiot, takové VŠ bych klidně dělal dvě při zaměstnání. Znám ze svého okolí opravdu hodně "vysokoškoláků" systému CtrlC CtrlV, co přecházejí z jedné školy na druhou, aby se tak brzo nemuselo do "procesu" nebo proto, že škola byla "moc těžká" (muselo se tam přece jen něco umět.

Holt za bolševika jsem taky neměl podle Vašich úvah VŠ bezplatnou, než jsem dostudoval a začal vydělávat na dělnickou třídu, moji kámoši, co šli na učňák už měli postavené baráky a už měli aspoň tu škodovku. Zaplať příroda, že dneska už je to trochu jinak.

BTW mám matfyz, aby nedošlo k omylu (a ne stylem CtrlC CtrlV, tam to fakt ani dneska nejde - že tam ale už skoro koho nemají učit je věc jiná:-)))))

Tak čest práci!

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

16. 12. 2009 14:09
Přestaň fňukat, smrade

Pan studentský šmok je typický studující vychcánek. Takoví jako on mají vůči státu přesně tři požadavky: 1/ zajistit bezplatné kvalitní studium, 2/ najít výborně placenou práci, 3/ pak jim okamžitě dát pokoj a hlavně po nich nechtít žádné daně.

Ani na okamžik panu šmokovi nevěřím, že mu jakkoliv záleží na státu, na vzdělanostní úrovni občanů. Chtěl bych toho smrada vidět, jak studuje při zaměstnání.;-D

0 0
možnosti
DL

D_L

16. 12. 2009 14:16
Re: Přestaň fňukat, smrade

Rozesmál jste mě, pane kolego, jak jste to pěkně a stručně shrnul:-)R^ Mám shodou okolností synovce na VŠ a když jsme byli někdy po minulých volbách na pivě, přišla řeč na volby. Prý volil Paroubka, protože ODS chtěla zavést školný.

Tak jsem se ho zeptal, jak se mu bude líbit až bude "v procesu" pohled na výplatní pásku, až uvidí ty daně:-) No, vysvětlil mi, že pak bude volit ODS, ale nevysvětlil, jak zařídit, aby pak k volbám nepřišla banda stejných vyžírků a troubů jako byl on, aby ty daně nemusel mít tak vysoké;-D

0 0
možnosti
LZ

košťálka

16. 12. 2009 14:08
Školné

Já tedy nevím, jak je to v jiných zemích-použijeme zastaralé slovo-západních, ale mám pocit, že se všude školné na prestižních VŠ, ale snad i na prestižních SŠ školné platí. A pak jsou státní školy, jak vysoké , tak střední, na které můžou chodit ti, co jsou -no, řekněme si to upřímně-chudí.Pokud se to tady také tak neporozděluje, tak to fungovat nebude. U nás totiž neplatí, že soukromá VŠ nebo soukromá SŠ= kvalita. bohužel.....a jakmile se začne platit školné na státních školách, okamžitě jim vezmou část dotace-pokud ne hned celou. prostě naprostá nelogičnost a nazvala bych to ještě hůř, ale nechci popuzovat

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

16. 12. 2009 14:02
Jednostranný pohled

Školné má svoje pro i proti a pokud uvádíte jen proti, píšete tendenčně a někdo vám to musí říct. :-(

-

Stát vynakládá na vysoké školství nemalý peníz. Je logické, pokud se pokusí tuto investici pohlídat, aby se vrátila. Je mnoho studentů, kteří studují z jiných důvodů, než že by se chtěli ve studovaném oboru v budoucnu živit. Extrémní případ byl můj kolega, který "studoval" druhou školu denním studiem, ale přitom byl na plný úvazek zaměstnaný a studium mu sloužilo pouze jako vstupenka k levnému ubytování na kolejích. Ale i u běžných studentů je časté, že studují obory, kterými se nemíní nikdy živit. Stát tady jen vyhazuje peníze. Pokud by takový student věděl, že studuje na studentskou půjčku, kterou bude muset jednou splácet, asi by se zamyslel, jestli je to pro něj tak výhodné. Také by se více snažil nepropadnout, když by si rok studia navíc musel sám zaplatit.

0 0
možnosti
LZ

košťálka

16. 12. 2009 14:10
Re: Jednostranný pohled

tak to je fakt. někteří si opakují semestry celkem běžně..to je šílené

0 0
možnosti
J

jirkaknop

16. 12. 2009 13:48
Za posledních 20let bezplatného školství

degradovalo např. studium VŠ na vyšší odbornou školu. Zdravá společnost je ta, kde je každý zodpovědný za sebe a za sebe si nese náklady. Přemnožení vysokoškolských titulářů rozhodně žádnou zdravou a vzdělanou společnost nepřineslo. Nebo sis toho zatím nevšiml?

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 12. 2009 13:45
je to všechno o kupeckých počtech

Dneska dává stát na školství nějaké peníze, z toho na VŠ nějaké peníze. Když se zavede školné, stát si ty peníze (vybrané na daních) nechá a může je použít na jiné, potřebnější učely ? Předražené dálnice, zkorumpované státní zakázky, zvýšení příjmů poslanců a senátorů, policistů... Jen ať přesně řekne na co dá peníze které ušetří na studentech...

0 0
možnosti
MK

al325

16. 12. 2009 13:40
Asi ne...

Dovoluji si polemizovat s 1. větou: "Téměř každý ekonom vám bez váhání potvrdí, že zdravá a vzdělaná společnost je základem fungujícího a prosperujícího státu " :

Není to pravda, ekonomové se mýlí. Základem fungujicí společnosti je určitá morální úroveň společnosti. Jinak řečeno, sebelépe vzdělanější zloději budou vždy způsobovat nefunkčnost a úpadek společnosti, nikoliv funkčnost a prosperitu.. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Student Právnické fakulty UK, člen Krajského výkonného výboru ČSSD v Praze a Obvodního výkonného výboru ČSSD v Praze 3, I. místopředseda Mladých sociálních demokratů v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám