Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AO

anti ODS

7. 1. 2010 20:49
Jsme na jedné lodi

Češi a i národnosti co tady žijí,držme při sobě[>-]EUR^

0 0
možnosti
A

ac97c

7. 1. 2010 20:53
Re: Jsme na jedné lodi

Pokud by tomu tak mělo být, potom by se nesmělo stále některé národnosti stále servírovat hříchy minulosti, jak se děje zhusta směrem k Čechům ze strany Sudeťáků. S takovou pořád bude my Sudeťáci, vy Češi a naopak. Rv

0 0
možnosti
H

hoky

7. 1. 2010 20:38
můj pohled

Odsun (i když z něj nejsem nadšený a sudety se z toho dodnes hospodářsky nevzpamatovaly) dejme tomu, ale zbytečná zvěrstva, co se při něm děla, nad tím rukou mávnout nemohu.

Teta byla odsunuta po přičlenění k Říši do vnitrozemí. Po válce se vrátila zpět. Odsun poválečný vždy hodnotila jako hnus a zvěrstva na nevinných, protože ti největší náckové už byli stejně pryč (byli na frontě nebo zavčasu utekli). Velice často bylo důvodem k nechutnému chování tio, že nějaký němec měl hezkou dílnu nebo hospodářství, které se novoosídlenci líbilo.

Po roce 50 se ze Sudet odstěhovala. Když jsem se ptal proč, říkala že němečtí starousedlíci byli proti zlatokopům nesrovnatelně lepší, než nová náplava, která chtěla jen zbohatnout. Že se odstěhovala jenom kvůli lidem.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

7. 1. 2010 20:43
Re: můj pohled

Kazdej druhej Cech nejspis zna nekoho umuceneho v lagrech nebo zavrazdeneho od nacistu se kterejma se tou zradou na CSR neprimo vezli i Sudetaci ! Oni take nemohou zapomenout na vyvrazdene Lidice a Lezaky a jina svinstva ktera predchazela tomu odsunu !! Cesi se zaty svinstva behem odsunu usty Havla a Klause omluvili a co maji jeste delat ?? Nakonec i tech 40 let Cechoslovaku za zeleznou oponou , jde na vrub te valce kterou sudetaci pomohli Hitlerovi uskutecnit !!

0 0
možnosti
AO

anti ODS

7. 1. 2010 20:28
Někteří Češi

Mohou sekundovat Gotwaldovi ještě dnes,a je jedno jakou stranickou nálepku nosí!!

0 0
možnosti
TK

osvetitel

7. 1. 2010 20:36
Re: Někteří Češi

Musis lepe vysvetlit co vlastne po Cesich chces, kdyz ta omluva i vyporadani na poli politickem uz se zezhora udala !

0 0
možnosti
TK

osvetitel

7. 1. 2010 20:23
Bohuzel ve vsech valecnych a politickych konfliktech sito

si to vetsinou odskacou ti nevinni, kteri to nedali do pohybu, a je jasne ze plno lidi jak v Nemecku tak v Sudetech drzela hubu a krok hlavne ze strachu, kdyz pomineme ty skalni fanatiky, ale ti lide by tu hubu a krok drzeli i kdyby se Hitler rozhodl vsechny Cechy vyhubit , kdyz je mel diky te sudetacke vlastizrade v hrsti. Nekdo kdo se nejvice podilel na izolovani CSR spojencu a zabrani CSR, nemuze potom tvrdit ze nanem byla dodatecne spachana krivda, ktera by se nikdy nestala, kdyby se vetsina sudetaku neangazovala na strane Hitlera ! Kdo seje vitr sklizi bourku. Omluva za zbytecna zverstva pritom odsunu byla na miste a take se stala ! Jinak maji Sudetaci a Nemci vetsi duvod k omluvam nezli Cesi, kteri to vse nedali do pohybu jako prvni !!

0 0
možnosti
A

ac97c

7. 1. 2010 20:28
Re: Bohuzel ve vsech valecnych a politickych konfliktech sit

R^

0 0
možnosti

jrc

7. 1. 2010 20:18
Pánové klídek a pohoda !

To co nám tady předvádí tenhle mladý a hloupý sociálně demokratický studentík," anti ODS", má to dost dobře připravené. Zejména na úvodních stranách diskuze jsou uvedeny nedoložené výmysly a pochybné argumenty!

Komu tento chlapec slouží, si můžete domyslet. Sudeťákům ! Sekunduje mu "Vikina" a  "Dr No".

Sudeťáci by se totiž, stejně, jako ostatní Němci, měli stydět za svoji zločinou a válečnou německou historii.

My Češi jsme pouze po zásluze lynčovali a vyhnali okupanty. Dostalo se jim, za jejich zvěrstva, spravedlivé odplaty! 

Nehodlám diskutovat se sudeťáky, ani kolaboranty !

0 0
možnosti
AO

anti ODS

7. 1. 2010 20:21
Re: Pánové klídek a pohoda !

8-oPřipravené? já toho člověka tady vidím poprvně,článek mě zajímá protože se mě dotýká!!

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

7. 1. 2010 20:10
Pane autore, dal jste ten text přečíst

Vašemu dědovi? A co známí a sousedi?

0 0
možnosti
JN

Jannynov

7. 1. 2010 19:44
a ti samí

co souhlasí s plošným odsunem Němců i těch bez viny a nejsou vinni za své předky schvalují i loupež století , krádež církevních majteků komunisty. Protože jejich předci, patřili k církvi a jsou tímpádem vinni, že ? ....../ rudý jim dokonale vymyl mozek, jak je vidět / .... ;-D

0 0
možnosti
A

ac97c

7. 1. 2010 19:49
Re: a ti samí

No jistě nenechat si kálet na hlavu, nenechat si vnucovat pocity viny za činy které osobně nezpůsobili, nehrbit se před druhými ani před Němci, ohradit se proti sebemrkačství nějakého krajana, který jako lokaj leze do zadku Němcům, kteří dle stejného mustru by měli mít máslo na hlavě za okupaci a holokaust, je jistě projevem vymytého mozku bolševikem. Rv

0 0
možnosti
JN

Jannynov

7. 1. 2010 19:41
trefný článek

ovšemže souhlas a karma......R^

0 0
možnosti
A

ac97c

7. 1. 2010 19:33
Tohle sebemrskačství mě nepřestává udivovat

Když se cítíš vinen za své předky, je to tvůj problém. Můžeš zajet do Deutschlandu a lkát se do sytosti. Mou ostudou ani mých příbuzných, či známých to není. Doufám, že moralisté co se snaží dělat ušlechtilejšími tím, že si veřejně kálí do vlastního hnízda, stále se zatím snaží podsouvat nějakou špatnost jen výhradně českému národu, budou v tomto případě konečně v rámci vyváženosti také servírovat prohřešky druhé straně před odsunem, tedy Němcům. Počínaje nacionálním SOCIALISMEM (viď socialisto?), protektorátem,... konče holokausem. Plno sudeťáků německé národnosti se chtělo připojit k Třetí říši, statisíce mrtvých Čechů nebo nuceně nasazených, násilí na Češích jakožto občanech druhé kategorie, ale pořád se zde objeví užitečný idiot, který chce právě jen po současné české generaci, aby se hrbila před ostatními a omlouvali se za své předky i když nějak nevidím, že by sem jezdily zástupy německých občanů se omlouvat Čechům za zpáchaná zvěrstva během 2. sv. války.

0 0
možnosti
AO

anti ODS

7. 1. 2010 19:37
Re: Tohle sebemrskačství mě nepřestává udivovat

Víš kdy já tyto slova už slyšel? za 40 let totality! je vidět že bolševismus se ještě neztratil z hlav potomků kteří by měli myslet na to že jsou v Evropě a né v roce 1948 únor!!Rv

0 0
možnosti
AO

anti ODS

7. 1. 2010 19:04
To nikdo nechce slyšet že

po atentátu na Heydricha se sešlo 200000 čechů na Václaváku a orodovali za něj,to samé za Stalina,kam vítr tam plášť!!

0 0
možnosti

jrc

7. 1. 2010 19:07
Re: To nikdo nechce slyšet že

S tím větrem a pláštěm se to hodí na tebe, sudeťáčku !!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Student Právnické fakulty UK, člen Krajského výkonného výboru ČSSD v Praze a Obvodního výkonného výboru ČSSD v Praze 3, I. místopředseda Mladých sociálních demokratů v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám