Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fanfanropak

29. 3. 2010 20:14
zaslepenost

jste zaslepený. Pro oči nevidíte fakta. To, co tady vzniká je úplně normální třídní boj ve jménu slavného veledíla Kapitál pánů Marxe a Engelse. A upřímně, skutečně si myslíte, že vyšší příjmové skupiny mají nějaký zájem bojovat s nižšími. Kdepak, je to naopak. Myslíte si, že pro živnostníka (třeba hospodského) je nějaké terno, když má hospodu ve vsi plné nezaměstnaných? Kdopak by mu potom asi do té hospody chodil vy chytráku. Je to opačně, tu nenávist podněcuje závist a jde ze spodních vrstev společnosti. A je jen na levicových stranách, z jaké strany se toho chopí. Abych vám to dále neztěžoval. Opravdová pravice pracuje s daněmi a podnikatelským prostředím, a levice by měla vyrovnávat rovnováhu v sociální oblasti. Vyrovnávat, ne rozdávat z cizího. Nenávist a závist bohatě rozvinuly levicové strany, a pokud to chcete jmenovitě, tak zejména Paroubek, Rath, Sobotka, Zaorálek, Filip, Grebeníček a jim podobní. A to jsou komunisti ještě slabý odvárek proti socanům.

0 0
možnosti
G

grumbler

29. 3. 2010 20:32
Re: zaslepenost

Hmm, to je dobře řečeno a nelze jinak, než souhlasit; jenom bych, čistě subjektivně dodal, že pokud výše uvedení pánové zaseli třídní nenávist, muselo to neblahé sémě dopadnout do úrodné půdy-a ta se tvoří vždy tehdy, když jsou nůžky mezi bohatými a "ostatními" rozevřené přespříliš... a obávám se, že tato doba již nastala-také se tomu říká sociální napětí. A pokud to někdo ještě rozdmychává, tak je oheň brzy na střeše....:-/

0 0
možnosti
FS

greenalien

29. 3. 2010 20:07
A co podnikatelé?

Ti zlí vykořisťovatelé pracujícího lidu? Třídní nenávist většinou přichází zdola...

0 0
možnosti
K

kernas08

30. 3. 2010 8:12
Re: A co podnikatelé?

Ale no tak, proč tolik zášti. Udělej si živnosťák a začni taky podnikat, a pak napiš jak jako podnikatel vykořisťuješ sám sebe.

0 0
možnosti
G

grumbler

29. 3. 2010 20:04
Polemika na hraně...

Předesílám, že jsem nikdy v žádné straně nebyl a bohdá nebudu!

Upřesnění:v Česku nebyl komunismus ale socialismus! To je setsakramenstský rozdíl.Padesátá léta nebyla celých čtyřicet let!V 50tých letech se zavíralo i popravovalo (Rosenbergovi a smyšlená špionáž) i v USA-doba senátora McCarthyho si s Gottwaldovou nezadá-stačilo podezření či udání souseda a měl jste to spočítané...Pokud odsuzujete KSČ za stovky mrtvých,kde pak je Katolická církev (od Evropy přes Conquistu až po Afriku a otroky) s desítkami miliónů mrtvých ještě v 19. století!Nebudu tu vynášet žádné soudy,stačí prostudovat dějiny i z jiné strany,a zjistíte,že na růžích nebylo ustláno nikde,a zvláště po 2.sv.válce,kdy po rozboření všech morálních i materiálních hodnot se drala k moci garnitura nová a všude s ostrými lokty...Bez ohledu na geopolitické umístění a název strany-prostě boj o moc se všemi neblahými důsledky pro běžné obyvatelstvo. Popravdě je jedno, kdo volby vyhraje-všichni jsou tam kvůli sobě a ne kvůli národu!

0 0
možnosti
P

PetrusX

29. 3. 2010 22:01
Co lzete o cirkvi soudruhu

Nevazeny pane, cirkev, tedy presneji inkvizice, za 2000, resp. 800 let sve existence odsoudila asi 10-15 tis. osob k hrdelnim trestum. To dokazali komuniste za Stalina nebo za Rudych Khmeru za JEDEN JEDINY DEN. Kdyby se chovala cirkev jako vy, uz by na teto planete nebylo zivacka. Takzte si Vasi ransdorfskou agitku nechte pro nekoho jineho.

Pokud se tyka zidovsko -komunistickych manzelu Rosenbergerovych - byli to prokazatelne rusti agenti a jejich trest na el. kresle je vic nez zaslouzeny.

RvRvRv

0 0
možnosti
RJ

molok

29. 3. 2010 19:52
Tady na diskuzích Idnes

kde se chudí, ikdyž pracující nebo dlchodci, co celý život pracovali, považují za socky a kde se bohatí nebo podnikatelé považují za zloděje, příliš nahledu nehledejte. Ale oponoval bych společností jako takovou. U lidí s nimiž se stýkám, podobné projevy vidím jen minimálně, myslím že je to spíše nějaká rozšířená úchylka valné části internetových diskutérů všechno si nějak nálepkovat. O to více tleskám někmu, kdo to tak nečiní jako vám. Karma R^

0 0
možnosti
A

Aldenson

29. 3. 2010 19:51
Nemakacenka

S nemakacenkama bych byl opatrny. V roce 2008 slo na Ministerstvo prace a socialnich veci 458mld. Tzn vice nez 1/3 rozpoctu (Zdroj Ministerstvo financi). Za rok 2009 to b ylo tusim 469, ale to nevim jiste. Samozrejme vim, ze cela tato suma neskonci vyuzita neefektivne, ale domnivam se, ze by bylo kde skrtat. Mam pocit, ze ve vztahu k minimalnim mzdam jsou nizkoprijmove skupiny obyvatel "pozitivne nemotivovany" k praci.

0 0
možnosti
RJ

molok

29. 3. 2010 19:56
Re: Nemakacenka

No to jsou důchody, dávky jako takové dělají cca 90mld, z nichž musíme ještě oddělit mateřské apod. dávky jistě nenáležející chronicky nepracujícím. Pak se můžeme bavit o nezaměstnanosti a jiných dávkách, já sám bych to číslo neúčelně vyhazováných peněz pro tyto skupiny odhladl na cca 25 - 30mld, což je obrovské číslo ovšem to jsme předalece stále např. od čísel růstu státního dluhu.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

29. 3. 2010 18:50
.

R^

0 0
možnosti
B

blazab

29. 3. 2010 18:48
V podstatě se s tím dá souhlasit,

až na některé konkrétnosti.

Ale rozhodně bych si nemyslel, že současní komunisti, ať již rudí či oranžoví, nejsou nebezpeční. Nemám nic proti existenci sociální-demokracie a jejích idejí, ale socdem představovaná mistry Paroubkem a Rathem ve mně vzbuzuje hrůzu a děs. Jako bych u nich viděl určité diktátorské rysy. :-) A hlavně mě fakt baví, jak mr. Paroubek hlásá "začněme věcně diskutovat o programu" a obratem dští oheň a síru. Taky mě rozesmál vyzýváním k uzavírání dohod (kdo by mu ale ty dohody věřil, že?)

Njn, taky holt pracuji v žoldu ODS, ačkoliv jen můžu, tak je nevolím. (Což někdy nejde, ale letos jo.)

0 0
možnosti
J

JaJaMilan

29. 3. 2010 19:11
Re: V podstatě se s tím dá souhlasit,

Náhubkový zákon nevymysleli oranžoví, ovšem ho podpořily. Bohužel poslední dobou si víc všímám že se celkově víc utahují šrouby z demokratické strany.

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

29. 3. 2010 18:45
Dovolte

připomenout, že TŘÍDNÍ NENÁVIST SE ZÁVISTÍ JE PÁTEŘÍ A PODSTATOU VEŠKERÉ POLITIKY KSČSSD !!!

Odkryjí masku se svého ksichtu----- až vyhrají---- JAKO VŽDY !!!

0 0
možnosti
H

hňup

29. 3. 2010 19:36
Re: Dovolte

zatímco ty seš jakýkoliv nenávisti prost, konec konců o tom svědčí i to tvoje označení ksčssd, to přece jasně dokazuje tvoji upřímnou, čistou povahu.....

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

29. 3. 2010 18:28
Nejen třídní

Obávám se,  že dnes mluvit o třídní nenávisti je poněkud zastaralé a spátečnické když nyní běží převážně o nenávist  politickou, s  vyjimkou nejkřiklavějších sociálních případů. Rozlišení a hranice tříd platné za totáče dnešní doba  značně zamlžila nebo rozmazala. Významnější je brojit proti nenávisti jako takové, a té je u nás tradičně v  pokračujícím  historickém vývoji víc než dost, prostě jaksi se nám  lepí na paty. Pak stačí vyrazit s heslem nulová tolerance a už to běží na plné obrátky že to téměř končí jako u Lipan. Své oprávnění má také dojem, že řadě lidí stačí vidět vše jako fotbalový zápas bez toho aby dohodnotili závažnost politického dění a dokázali preferovat názor, že  nenávist má zpravidla zhoubné následky když je brzdou konstruktivního vývoje.  Jak jsme na tom ukáží volby.   8-o

0 0
možnosti
MB

brlayz

29. 3. 2010 18:27
Super článek

R^ Těch několika málo volů v diskuzi si nevšímejte. Až budou lidi jako vy ve vedení ČSSD, budu vás volit. Ale to možná potrvá ještě pár desítek let ... dnes je o tam stejně prohnilá banda jako v ODS ... i když Nečas teď dává naději na změnu.

0 0
možnosti
K

kernas08

30. 3. 2010 7:41
Re: Super článek

Stačí vyměnit jednoho politika a kolik to vyvolá radostného očekávání... Jenže jedna vlaštovička jaro nedělá, to je stará a pravdivá věc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Student Právnické fakulty UK, člen Krajského výkonného výboru ČSSD v Praze a Obvodního výkonného výboru ČSSD v Praze 3, I. místopředseda Mladých sociálních demokratů v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám