Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

David

27. 12. 2007 10:17
30 Kč

Proboha proč takové šílenství pro 30 Kč. Co dnes koupíte za 30 Kč i jízdenka na metro bude brzo stát stejně. Kdyby měl být poplatek v řádu stokorun budu rozumět hovorům o ohrožení životní úrovně, ale takhle?

Odpůrci poplatků jsou trapní.

0 0
možnosti

Stará kára

23. 12. 2007 12:33
Nelze se vyjádřit ......(3)

6. "Řešme školství a zdravotnictví jinak ..."  Prosím konkrétněji: Jak?

7. Velice prosím, můžete konkretizovat a vyčíslit, z čeho by se skládaly náklady na zprávu školného ve výši 1,5 až 2,7 mld. Kč/rok?   Když se jedné parlamentní straně zdály vysoké jednorázové náklady ve výši 300 mil. Kč na databázový a komunikační servis celého zdravotnictví - elektronické knížky pojištěnce.  -  Předem děkuji za velmi konkrétní odpověď.

0 0
možnosti

Stará kára

23. 12. 2007 12:40
Re: Nelze se vyjádřit ......(3)

Sorry. Samozřejmě na s_p_r_á_v_u školného ......  (jak vidíte, i staré školství mělo chyby).

0 0
možnosti

Pavel

23. 12. 2007 12:31
Autor míchá jablka a hrušky

A nějaká fakta, ta by taky byla? Kromě jednoduchého "pomlouvání" chystaného zákona jsem si ničeho nevšiml. To s tím, že poplatky mlžou být až budeme mít srovnatelné platy se západem, to je taky směšné. Zjišťoval si vůbec autor to, jak vysoké jsou poplatky jinde? Pokud je to přímoúměrné platům v dané zemi, je to v pořádku. A u nás to bude v pořádku. Jen neinformovaní jedinci jako nevyspělý student gymnázia s tím budou mít problémy, ale časem i oni pochopí.

0 0
možnosti

Stará kára

23. 12. 2007 12:27
Nelze se vyjádřit (2)

4. "Pojďme se bavit o poplatcích až budeme mít  ucházející průměrný plat ve srovnání se západními zeměmi."  Dvě otázky:  4.1  On někdo tomu platu brání? Ano - naše zaostalost (jen 79 % DPH EU /průměr vč. Bulharska a Rumunska/). Podle vás nejméně mají připlácet státy s nejmenšími platy - tedy státy nejchudší. Můžete prozradit sladké tajemství, kde na to mají brát?  4.2  Podle vás je poplatek jen plezír vlády (možná proto, aby jí ubylo sympatizantů)?  Že dáváte takové rady. Ten poplatek buď účelný je, nebo není. Podle toho buď  je nebo není vhodné  ho vybírat (bez ohledu na výši platů).

5. Souhlasím s dotazem, zda je hysterie na místě. Určitě ne. Ovšem nutno dodat, že hysterické je jednání oponentů.

5. Váš poslední dotaz je namístě. Ano, jsou jen dvě řešení - buď se přestanem zadlužovat, nebo břímě úroků (o splátkách nemluvě) neutáhnem. Jen hlupáci nebo demagogové mohou tvrdit, že stát půjčky nesplácí.

0 0
možnosti

Stará kára

23. 12. 2007 11:42
Nelze se vyjádřit ke všem mladickým nerozvážnostem

Taj jen k některým:

1. Když chcete, aby byla ctěna ústava, prosím ctěte ji. Ústava říká, že poslanec hlasuje podle svého svědomí. Proč tedy mluvíte o přeběhlících. Pokud podporujete stranickou kázeň bojujte za změnu ústavy - bude stačit když se parlament bude skládat z předsedů parlamentních stran. To bude úspora!!!

2. Kdy je definováno, jak rozsáhlý může být pozměňovací návrh. Pokud nikde, z čeho usuzujete na nezákonnost.  -  Máte pravdu, že takto ucelený návrh zatím nebyl podán. Je snad toto řešení horší, než když jsou podány stovky neprovázaných (s navrhovaným zákonem ani s ostatními zákony) pozměňovacích návrhů, ve kterých se nevyzná nikdo?

3. Vaše tvrzení o tom, že si stát nemůže nechat platit zdravotní služby je zcela nesmyslné. Stát si totiž nechá zaplatit všechny služby. Stát nemá učičky, aby si vydělal.  Je jen otázkou, jestli si za služby platíme prostřednictvím státu (a plátci i příjemci je pak jedno, kolik se utratí) a nebo /alespň částečně/ přímo. Abychom zvážili ...

0 0
možnosti

RH

23. 12. 2007 16:51
Nelze se vyjádřit ke všem stařeckým vrtochům

Tak jen k některým:

1. Nikde jsem nenapsal, že je protiústavní stavět reformu na hlasech dvou přeběhlíků. Je to jen a jedině amorální. A mluvit o přeběhlících ve státě, kde vláda na nich stojí, je snad na místě.

2. Neřekl jsem, že je protizákonné podávat obrovské pozměňováky, řekl jsem, že p. Topolánek podal pozměňovací návrh v "zajímavém stylu". Že měl zájem na tom, aby se v něm vyznal každý? A nebylo to náhodou proto, aby nemusel být návrh zcela v souladu s platnými postupy projednán parlamentními výbory?

3. Nelze zavádět poplatek u lékaře bez úpravy stávajícího zdravotního pojištění. Takhle si časem budeme platit i výjezd hasičů na naší hořící chatu.

0 0
možnosti

fajmic

23. 12. 2007 1:38
rád si zaplatím

rád si většinu věcí co platí stát zaplatím, protože jsme ti kdo zaměstnávají státem placené zaměstnance a přímou platbou si co nejlepším způsobem zkotrolujem jejich praci a odměny

0 0
možnosti

Martin Jirousek

23. 12. 2007 0:05
Pravicová politika

Mívá jako přednostní prioritu snižování daní. Regulační poplatek je přímá daň a zvýšení spodní sazby DPH z 5 na 9 není taky zrovna z pravicového soudku snížení daní. Snížit daně se povedlo za vlády levicové ČSSD, paradoxně.

0 0
možnosti

DD

23. 12. 2007 11:59
Re: Pravicová politika

Pravicová politika se také snaží zvyšovat odpovědnost jednotlivce ;-)

0 0
možnosti

DD

22. 12. 2007 17:48
autor je neinformován

Chtěl bych jenom upozornit, že význam poplatků není financování našeho zdravotního systému, ale omezení plýtvání péčí a léky....tzn. článek je uplně mimo.

0 0
možnosti

zdr.sestra

22. 12. 2007 18:38
Re: autor je neinformován

Poplatky mají význam jen pro konta Julínka a jeho soukmenovců.Mimo jste vy. 

0 0
možnosti

dupro

22. 12. 2007 17:48
Hlaváčku, Hlaváčku, i člověk

průměrné inteligence pochopí, že se jedná o PRVNÍ krok reformy, následovat budou další. Vy jste zřejmě člověk inteligence podprůměrné, o čemž svědčí vaše shrnutí socanských výkřiků do tmy, které se snažíte pokládat za své. Nechápu, jak se můžete udržet na VŠ.

0 0
možnosti

Azazel

22. 12. 2007 18:11
Re: Hlaváčku, Hlaváčku, i člověk

V druhém kroku se asi zavede školné a všechny poplatky se zdvojnásobí, chápu to dobře?

Máš pravdu, že je to PRVNÍ špatný krok reformy, jakou máme záruku, že po prvním špatném kroku nebudou následovat další špatné kroky ?

0 0
možnosti

Matyas Sandorf

22. 12. 2007 17:36
I mne se dotkla slova ministra o zneužívání

lékařské péče. Proto ministru Julínkovi vzkazuji, že se mi můj vysoký

tlak srovnal do normálu. Žádné potíže nemám, nic mne nebolí. Už fakt

nebudu chodit k lékaři a otravovat, aby mi napsal recept. Pravděpodobně

to dopadne tak, že za pár měsíců zkolabuji a poletím vrtulníkem do

krajské nemocnice, kde mi budou operovat bypass,

0 0
možnosti

Matyas Sandorf

22. 12. 2007 17:37
Re: I mne se dotkla slova ministra o zneužívání

 pak si pobudu pár týdnů

na jednotce JIP, pak spoustu měsíců na nemocenské, když se zadaří tak

mohu skončit i v invalidním důchodu. Ale stát na tom vydělá, že pane

ministře?

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Student Právnické fakulty UK, člen Krajského výkonného výboru ČSSD v Praze a Obvodního výkonného výboru ČSSD v Praze 3, I. místopředseda Mladých sociálních demokratů v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám